Web
Analytics

De hundre eiketrærne

En prinsesse blir født og kongen planter hundre eiketrær som skal bli store til hun er klar til å gifte seg. Eikene blir så store at de på 20 år ser ut som de var 200 år gamle. Kongen erklærer at den klarer å felle en eik skal få gifte seg med prinsessen. Den som mislykkes mister hodet.

En tømmerhugger vil prøve. Han redder han tre dyr: maur fra en flom, en fugl fra en felle og en mus som falt i en krukke. Dyrene takker ham og gir ham hver sin gave: En tusenfryd som hvis du blåser på den vil bringe alle maurene for å hjelpe deg, en fjær som hvis du blåser på den, vil det du tenker på stå rett foran deg og et kornaks, som vil bringe musen til din hjelp.

Tømmerhuggeren prøver og lykkes å hugge det ned. Kongen liker ikke tømmerhuggeren og gir ham tre oppgaver.Sortere en haug med hvete, bygg og havre tilbake til sine tre tønner. For å gjøre det ber han om hjelp fra maurene. Å ta kongens hareflokk ut på beite, uten å miste noen av dem. Når han mister dem alle, bruker han fjæren for å ha dem tilbake en etter en.

Å bringe kongen prinsessens ring. Den lille musa henter ringen. Kongesier at prinsessen ikke vil ha ham. Tømmerhuggeren blåser i fjæren og straks står prinsessen der og sier at hun vil gifte seg med tømmerhoggeren.

Story Name:
[project-name-list]

Language:
[languages]

Meet the storyteller